Sign In

Министар Шеранић са представником NC State University

Објављено:

Министар науке и технологије Ален Шеранић разговарао је данас у свом кабинету са J. Jose Cisneros, представником NC State University, College of Agriculture and Life Scienses, о досадашњој и моделима будуће сарадње са овим универзитетом.

Министар Шеранић је изразио задовољство досадашњом сарадњом и  рекао да вјерује да ће се остварити могућност заједничког рада на пројектима од интереса за универзитете из Републике Српске и NC State University, а ти пројекти тичу се органске пољопривреде као и других области дефинисаних Стратегијом научног и технолошког развоја Републике Српске 2017-2021 - „Знање за развој".

Cisneros посједује велико искуство у међународним пројектима из области пољопривреде и директор је одјељења за међународну сарадњу на матичном универзитету. Његова посјета је резултат остварене сарадње истраживача и наставника и сарадника са универзитета из Републике Српске који су кроз Cochran програм стипендирања били у посјети америчким институцијама.

- Мисија NC State University је сарадња са другим земљама, а Република Српска нам се чини веома привлачном за улагања – рекао је Cisneros.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.