Sign In

Конституисан нови сазив УО ИЦБЛ-а

Објављено:

У Иновационом центру Бања Лука у уторак, 13.06.2017. године, одржана је конститутивна сједница трећег сазива Управног одбора ИЦБЛ-а.

Чланови Управног одбора су по један представник оснивача, а то су у име Владе Републике Српске/Министарства науке и технологије помоћник министра за технологију др Биљана Војводић, у име Града Бања Лука Вјекослав Субић, проректор за међународну и међууниверзитетску сарадњу проф. др  Биљана Антуновић је представник Универзитета у Бањој Луци, док је проректор за науку, истаживање и развој, проф. др Славиша Мољевић представник Универзитета у Источном Сарајеву.

Пети члан Управног одбора ИЦБЛ Бањалука је представник Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа Маринко Ђукић.

 ИЦБЛ је основан 2010. Године и то Одлуком о оснивању од стране оснивача: Владе Републике Српске, Краљевине Норвешке, Града Бања Лука, Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа, Универзитета у Бањој Луци и Универзитета у Источном Сарајеву. Оснивању ИЦБЛ-а је претходило потписивање Меморандума између Владе Републике Српске и Министарства иностраних послова Краљевине Норвешке.

Током рада Иновационог центра Бања Лука запримљено је више од 200 пословних идеја од којих је настало 35 нових команија у којима је отворено више од 250 радних мјеста. Одржано је 105 курсева на којима је било више од 2000 полазника.

Од прошле године у оквиру ИЦБЛ-а ради и Microsoft Innovation Center, први такве врсте у БиХ. ИЦБЛ је учествовао у имплементацији више од 20 међународних пројеката.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.