Sign In

Министар Шеранић са директором АИДРС и САРНЕТ-а

Објављено:

Министар науке и технологије Ален Шеранић разговарао је данас у свом кабинету, у одвојеним сусретима, са директором Агенције за информационо друштво Републике Српске (АИДРС) Срђаном Рајчевићем и директором Академске и истраживачке мреже Републике Српске (САРНЕТ) Златком Ританом.

Министар Ален Шеранић је нагласио да је АИДРС јавна установа коју је основала Влада Републике Српске са задатком координације, савјетовања и промоције развоја информационог друштва у Републици Српској. Он је додао да је једна од активности Агенције и развијање методологије, технологије и организације развоја информационих система републичких органа.

Директор Рајчевић је министра Шеранића упознао са активностима и плановима рада Агенције у наредном периоду, те рада ЦЕРТ-а Републике Српске у подручју информационе безбједности. Агенција ће се фокусирати на стварање услова за чвршће повезивање управе, академске заједнице и пословног окружења, као и развој микропредузетништва заснованог на новим технологијама.

Шеранић је рекао да је САРНЕТ сврстан у научноистраживачку инфраструктуру од општег значаја за Републику Српску.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.