Sign In

Објављена коначна ранг-листа стипендиста који студирају у иностранству

Објављено:

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је коначну ранг-листу стипендиста првог, другог и трећег циклуса студија у иностранству, према којој ће бити додијељено 57 стипендија.

Укупно ће за ове намјене бити утрошено 189.100 марака.

Комисија за додјелу стипендија предложила је да се студентима првог циклуса студија у иностранству додијелe 24 стипендије, од тога три стипендије студентима  прве године студија који су освојили једно од прва три мјеста на мађународним олимпијадама, студентима другог циклуса студија седам стипендија и студентима трећег циклуса студија 26 стипендија.

Висина стипендије за студенте првог циклуса студија износи 2.800 марака, за студенте другог циклуса студија 3.300 марака, а трећег циклуса студија  3.800 марака по студенту.

Стипендија се исплаћује једнократно.

На јавни конкурс за додјелу стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија у иностранству за 2019. годину пријавило се 112 студената. Услове конкурса није испунило 55 студената.

Коначна ранг-листа стипендиста утврђена је у складу са Правилником о додјели студентских стипендија ("Службени гласник Републике Српске", број: 99/18), a доступна је на страници Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mnk/Konkursi/Konkursi_ministarstva/visokoob/Pages/default.aspx​.

Потписивање уговора са студентима којима је додијељена стипендија обавиће се у четвртак и петак, 16. и 17. јануара 2020. године, од 9,00 до 16,00 часова у просторијама Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, Трг Републике Српске 1, ламела А, четврти спрат, канцеларија 30.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.