Sign In

Промоција такмичења за НТИ у још два града

Објављено:

На Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву у сриједу, 4. априла 2018. године, биће одржана промоција такмичења за најбољу технолошку иновацију, а у четвртак, 5. априла 2018. године и у Требињу и то на Факултету за производњу и менаџмент.

У петак је промоција завршена у Бијељини и Зворнику, гдје су сви посјетиоци промоције могли да чују до када могу да се пријаве и које услове треба да испуњавају.

Циљ такмичења за најбољу технолошку иновацију је подстицање иновативности и предузетништва, подршка иноваторству, помоћ у покретању послова, промоција иновација, те подстицај њихове комерцијализације, а тимови од најмање четири члана који имају реализовану иновацију или иновацију пред реализацијом могу да се пријаве до 20. априла путем интеренет странице inovacija.org.

У Републици Српској у претходних 11 година такмичење су прошла 273 тима у категоријама иновативних идеја, реализованих иновација и потенцијала, од чега се у категорији реализованих иновација такмичило 209 тимова.

Награђено је укупно 86 тимова са 389.000 КМ.

 

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.