Sign In

Донација техничке опреме вриједна 10.000 долара

Објављено:

​Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић и шеф Мисије Међународне организације за миграције /ИОМ/ Петер ван дер Оверарт потписали су данас у Бањалуци уговор о примопредаји техничке опреме вриједне 10.000 долара.

Милуновић је истакао да је донацијом обезбијеђено 25 мултифункционалних апарата и два лаптопа који ће служити за лакше спровођење Закона о жртвама ратне тортуре.

"Захваљујем ИОМ-у и Амбасади Велике Британије која је донирала средства. Имали смо њихову подршку и приликом усвајања Закона о жртвама ратне тортуре", рекао је новинарима Милуновић.

Оверарт сматра да Република Српска може бити поносна што је усвојила овај закон.

"То је закон који може бити искориштен и у међународним односима, јер је циљ да жртве буду заштићене. Желимо правно помоћи жртвама ратне тортуре и то је циљ ове донације", рекао је Оверарт.

Амбасадор Велике Британије у БиХ Метју Филд, који је присуствовао потписивању уговора, каже да се донацијом наставља подршка спровођењу Закона о жртвама ратне тортуре.

"Сада ће моћи да буду регистроване жртве које су преживјеле сексуално насиље. Драго ми је што Министарство рада и борачко-инвалидске заштите ради професионално", рекао је Филд.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.