Sign In

Милион КМ за програме запошљавања дјеце погинулих бораца

Објављено:

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић изјавио је данас у Бањалуци да би Влада Српске требало да на идућој сједници усвоји Акциони план запошљавања за ову годину, који обухвата програме запошљавања, самозапошљавања и приправнички стаж за шта ће из буџета бити издвојено милион КМ.
Након састанка са представницима Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила, Милуновић је рекао новинарима да је ресорно министарство кроз акционе планове запошљавања од 2011. године запослило 1.803 дјеце погинулих бораца, док је на евиденцији незапослених још њих 1.149. 

Милуновић је истакао да Пројекат запошљавања и самозапошљавања дјеце погинулих бораца има 63 одсто успјешности, што се сматра задовољавајућим. 

Он је рекао да ће у Републици Српској бити настављено стамбено збрињавање борачких категорија кроз доношење нове Уредбе којом ће бити отклоњене све могућности злоупотребе. 

Милуновић је рекао да ће ресорно министарство подржати настојање Републичке организације да се подигну спомен-обиљежја погинулима из Републике Српске на простору ФБиХ и пројекте издаваштва те организације. 

Предсједник Републичке организације породица погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић рекао је да приликом запошљавања дјеце погинулих бораца постоји бирократски однос код одређених институција и појединаца при одлучивању за запошљавање дјеце породица погиунулих. 

Он је рекао да још има 700 породица погинулих које нису стамбено збринуте, због чега је потребно да Влада Републике Српске донесе уредбу о плановима реализације и пројектом финансирања. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.