Sign In

Министар Милуновић посјетио Организацију ампутираца „УДАС“

Објављено:

​Министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић  истакао да је Организација ампутираца "УДАС" једина организација која има социјалну карту свих својих чланова и може реално да сагледа њихове потребе, те да као таква може бити примјер организацијама проистеклим из отаџбинског рата и осталим невладиним организацијама у Републици Српској. 

Министар је, након данашње посјете овој НВО од јавног интереса, рекао да су представници ове организације задовољни рјешењем проблема набавке ортопедских помагала за ратне војне инвалиде од прве до пете категорије у Републици Српској, истичући да се годишње из буџета Републике Српске за ове намјене издваја 2,5 милиона КМ. 

"Увјерен сам да ће ампутирци у Брчко дистрикту убрзо остварити права на ортопедска помагала према прописима које имамо у Републици Српској", истакао је Милуновић. 

Нагласио је да очекује да ће Влада Српске у првом кварталу ове године донијети нову уредбу о стамбеном збрињавању породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије.


"Након усвајања нове уредбе, сви корисници који се нису пријавили, а испуњавају услове, заузеће мјесто на тој листи и према одређеној динамици коју ће утврдити Влада, према расположивим средствима биће стамбено збринути", рекао је министар.

 

Предсједник Организације ампутираца "УДАС" Жељко Волаш рекао је новинарима да је на састанку било говора о томе како побољшати квалитет живота ампутираца жртава мина у Републици Српској. 

Он је подсјетио да "УДАС" већ има програме подршке економског оснаживања породица, појединаца и својих чланова, које ће активирати кроз ресорно министарство и одређене фондове који се раде у сарадњи са ЕУ и другим међународним организацијама. 

Волаш је рекао да су ампутирци корисници помагала на терену задовољни оствареним правом на ортопедска помагала у Републици Српској из прошле године, јер је тиме повећан квалитет ортопедског помагала у односу на ранији период.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.