Sign In

Наставити добру сарадњу са Борачком организацијом Републике Српске

Објављено:

​​​Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић и предсједник Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломир Савчић констатовали су данас да би добра сарадња ресорног министарства и БОРС-а требало да буде настављена и у наредном периоду с циљем рјешавања проблема борачке популације.

Милуновић је истакао да је до сада ријешен велики број питања која се тичу борачке популације.

"До сада смо стамбено збринули 8.274 борачке породице, за шта је Влада Српске издвојила 150 милиона KМ. Законски ћемо ријешити и питање демобилисаних бораца са навршених 65 година живота којима је признат ратни стаж у стаж осигурања", рекао је новинарима Милуновић и додао да ће у марту бити донесена нова уредба о стамбеном збрињавању борачких породица.

Он је изразио задовољство због досадашње успјешне сарадње Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Српске и БОРС-а.

Савчић је нагласио да је од изузетног значаја што је ријешено питање демобилисаних бораца са навршених 65 година живота којима је признат ратни стаж у стаж осигурања и обезбијеђена мјесечна новчана примања у износу минималне пензије.

"Измијењена је и уредба о мјесечном борачком додатку, а у Народној скупштини Републике Српске биће разматран Нацрт закона о социјалном становању којим су обухваћене и борачке категорије. У марту очекујемо и усвајање нове уредбе о стамбеном збрињавању борачких категорија", рекао је Савчић.

Он је напоменуо да је један од приоритета БОРС-а усвајање закона о удружењима и фондацијама да би могла да буду сачињена нова интерна акта ове организације.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.