Sign In

БЕМА примјер доприноса економији

Објављено:

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Др Миленко Савановић истакао је данас да је Фабрика обуће "Бема", пословна јединица број два, у Мркоњић Граду примјер како политика даје допринос економији, те истакао да ће бити настављена подршка институција Српске и општине с циљем отварања нових радних мјеста.
Савановић је данас након посјете овој фабрици у Мркоњић Граду, која данас обиљежава 10 година рада, рекао да је ова локална заједница, захваљујући политици и економији, добила модерну фабрику која запошљава више од 400 људи. 

"Ова локална заједница је имала велико страдање у рату, али је захваљујући политици и економији добила фабрику која има интенцију да се шири и да отвара нова радна мјеста", додао је Савановић. 

Савановић је нагласио да је то примјер како треба радити у будућности. 

"Битно је да људи имају радна мјеста, да се природни људски ресурс удружи и да имамо један одржив живот", додао је Савановић. 

Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић рекла је да је поносна што се у њеној општини налази овако успјешна фабрика. 

Технички директор Фабрике обуће "Бема" Маринко Умичевић каже да у Мркоњић Граду имају 405 радника, да је просјек плате 600 КМ и да им се редовно уплаћују сви доприноси. 

Он је нагласио да је ово модерна фабрика у којој су набавили машине вриједне два милиона КМ. ​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.