Sign In

Милуновић: Наставићемо са запошљавањем и самозапошљавањем дјеце погинулих бораца

Објављено:

​Министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, који је присуствовао сједници Предсједништва БОРС-а, рекао је да ће Влада Републике Српске сагледати све финансијске показатеље, економска кретања и могућности, те се одредити према захтјевима БОРС-а.
Милуновић је подсјетио да је од 2013. године константно повећавана основица за личне и породичне инвалиднине у укупном износу од 15,1 одсто, изузев у овој години.
Он је рекао да је предложио БОРС-у да изради социјалну карту свих незапослених бораца, наводећи да се тренутно на евиденцији Завода за запошљавање Српске налазе 9.843 демобилисана борца, од којих највећи дио има до 60 година старости.
- Наставићемо са запошљавањем и самозапошљавањем дјеце погинулих бораца. До сада је посредством акционих планова запослено око 1.900 дјеце, не рачунајући запошљавање у јавном и реалном сектору. Тренутно се на Бироу за запошљавање налази 794 дјеце погинулих бораца и настојаћемо да их у наредном периоду буде запослено што више - нагласио је Милуновић.​​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.