Sign In

Министар Ђокић на годишњици Друге семберске бригаде

Објављено:

Министар рада и борачко инвалидске заштите Петар Ђокић рекао је  у Бијељини, приликом обиљежавања 19 година од формирања Друге семберске бригаде, да  је ово била једна од највећих јединица Војске Републике Српске која је дала немјерљив допринос успјешној одбрани српског народа и Републике Српске у току посљедњег рата.

"Зато сам са посебним поштовањем у име Владе дошао да дам подршку овом важном догађају и датуму који се слави не само у Сембрији, него је он изузетно важан и за цијелу Српску", рекао је Ђокић .

 

Говорећи о издацима Владе за борачку популацију, Ђокић је навео да Влада само за инвалиднине мјесечно издваја 13 милиона марака, те додао да је за борачки додатак на почетку године издвојено 12 милиона марака и 2,6 милиона марака за одликовања и признања за припаднике Војске РС.
        
 Према његовим ријечима, проводи се и програм стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије за који је издвојено 50 милиона марака.

"То је знак најскромнијег настојања Републике Српске да се одужи борцима и њиховим породицама а у сваком случају препознајемо и све друге проблеме и потребе бораца и крајње одговорно се односимо према њима", истакао је Ђокић.

Друга семберска бригада Војске Републике Српске формирана 6. јуна 1992. године од четири батаљона, а касније јој је придружен и пети батаљон. Кроз ову бригаду прошло је више од 6 000 бораца, од којих је 150 погинуло, а око 500 рањено.

Друга семберска бригада ВРС представљала је најјачу војну формацију Семберије, а њен ратни командант био је Благоје Гавриловић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.