Sign In

Приближени ставови учесника социјалног дијалога

Објављено:

​Министарство рада и борачко-инвалидске заштите организовало je данас у Бањој Луци  трипартнини састанак са социјалним партнерима, делегацијама Савеза синдиката Републике Српске, Конфедерације синдиката и Уније удружења послодаваца, а у циљу наставка преговора о Општем колективном уговору.

 Након трочасновне дискусије значајно су приближени ставови учесника социјалног дијалога. Договорено је да стручна служба Министарства свим учесницма преговора до петка, 22.02.2019 године, достави радни материјал усаглашеног дијела текста Општег колективног уговора са преосталих неколико неусаглашених ставова.

Наведени радни материјал ће бити предмет даљег преговарања на слиједећем састанку који је заказан у сриједу, 27.02.2019.године.

 Данашњи преговори су девети састанак социјалних партнера након што је ступањем на снагу новог Закона о раду 2016 године престао да важи раније закључени Општи колективни уговор.

 Састанком је предсједавао министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, а присуствовали су и министар здравља Ален Шеранић и министар правде Антон Касиповић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.