Sign In

У Рибнику отворена спомен соба погинулим борцима

Објављено:

У центру Рибника данас је свечано отворена спомен-соба погинулим борцима Војске Републике Српске и Трг "9. јануар", а за инвестицију укупне вриједности око 300.000 КМ средства су обезбиједили Влада Републике Српске, локална заједница и општина Темерин.
Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић рекао је да је ово знак неизмјерне захвалности и поштовања према онима који су страдали у протеклом рату и били свјесни шта значи слобода српског народа. 

"Двадесети вијек је био тежак за српски народ. Поучени искуством из два свјетска рата, деведесетих година прошлог вијека смо били јединствени - и војска и народ, и политика. Не смијемо заборавити величину Српске и наших хероја који су страдали", нагласио је Савановић, који је пресјекао врпцу заједно са начелником општине Рибник Раденком Бањцем и представником породица погинулих бораца Бобом Савановићем. 

Он је поручио да се Република Српска мора чувати, развијати и јачати, наводећи да је опредјељење Владе Српске да економски јача Републику, да улаже у сваку општину. 

"То смо радили и у Рибнику. Министарство рада је уложило око 2,5 милиона КМ у ову општину у разним облицима", навео је Савановић и истакао да ће Влада и убудуће наставити да улаже у ове просторе који су највиши страдали у протеклом рату. 

Бањац је рекао да је отварање спомен-собе и Трга "9. јануар" велики дан за Рибник и навео да је са подручја ове општине у протеклом рату погинуло 288 бораца, од којих се 16 води као нестало. Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.