Sign In

САВАНОВИЋ : ОВДЈЕ СЕ СЛОБОДА ЛАКО ГУБИЛА А, ТЕШКО ДОБИЈАЛА

Објављено:

​​​​​

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић предводио  је делегацију Владе Републике Српске на полагању вијенаца на споменик погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у Стричићима.  

Обраћајући се новинарима након полагања вијенаца, министар Савановић је рекао да се овдје слобода лако губила, а тешко добијала, те да је српски писац Петар Кочић цијели живот био прожет бригом за слободу, али да је, нажалост,  није дочекао.


"Овај простор је увијек био тежак и крвав за слободу. Овдје се слобода лако губила, али се тешко добијала", рекао је Савановић и истакао да су 44 српска борца из Стричића погинула у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату за стварање Републике Српске. 

Он је подсјетио да је српски народ заједно са Војском Републике Српске и политичким руководством од 1991. до 1995. године био уједињен у идеју опстанка и останка на овом простору. 

"Уз огромне жртве, огромна материјална разарања, успјели смо одбранити простор Републике Српске који је верификован код међународних сила", закључио је Савановић. 

Полагање вијенаца уприличено је поводом завршнице обиљежавања 52. Кочићевог збора, а полагању је осим других званичних делегација институција Српске и Града Бањалука, присуствовао и министар финансија Зоран Тегелтија.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.