Sign In

Савановић : Водимо рачуна о равномјерном улагању у општине Српске

Објављено:

​​​​

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић, у име Владе Републике Српске, положио је данас вијенац на централни споменик погинулим борцима у Палама, гдје присуствује обиљежавању крсне славе и дана ове општине. Обраћајући се присутним он је оцијенио да је ресорно министарство за разне видове социјалног збрињавања на подручју општине Пале уложило око десет милиона КМ.


Савановић је рекао да је ријеч о збрињавању по основу приватизације предузећа, запошљавања, бањске рехабилитације и осталог. 

Он је навео да је кроз Програм стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвлаида који проводи министарство на чијем је челу, на подручју општине Пале збринуло 148 породица, односно изграђено је 87 станова, те реализовано 67 неповратних новчаних помоћи. 

"Наставићемо и даље да улажемо у складу са могућностима", поручио је Савановић. 

Он је нагласио да ће сваки дио Републике Српске бити равномјерно заступљен када је ријеч о улагањима Владе Српске и Министарства рада и борачко-инвалидске заштите. 

Савановић је рекао да су Пале добар примјер како треба радити и развијати се, те да охрабрује чињеница да у овој локалној заједници не влада бијела куга. 

Присуствујући данашњим свечаностима поводом крсне славе и Дана општине Пале као представник Владе РС, Савановић је оцијенио, да Влада тако даје подршку локалној заједници и власти да наставе путем развоја, обнављања и улагања.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.