Sign In

Савановић : Подршка издвајању средстава од куповине возила за лијечење дјеце

Објављено:

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић данас је на Палама подржао иницијативу предсједника Српске Милорада Додика да се 10 одсто вриједности сваког набављеног аутомобила у јавним предузећима и службама уплати у Фонд солидарности за лијечење тешко обољеле дјеце.

 

 "Мислим да је приједлог предсједника реалан, рационалан и да треба ићи у том правцу, чак га треба у законску регулативу уградити", рекао је Савановић новинарима. Према његовим ријечима, они који имају више могућности, јавна предузећа и институције, треба да издвоје 10 одсто за најхуманију ствар, а то је лијечење дјеце.

 

"Мислим да је добар приједлог и да ће добити пуну подршку и власти и опозиције", истакао је Савановић. Он је додао да ће министарство на чијем је челу подржати ову иницијативу.

 

"Ми практично показујемо тај сензибилитет, посебно предсједник, кроз организацију одређених донаторских вечери када је ријеч о помоћи дјеци", подсјетио је Савановић и закључио да је издвајање новца од купљених аутомобила начин да се ојача Фонд солидарности за лијечење дјеце.​

​​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.