Sign In

Почела исплата накнаде одликованим борцима

Објављено:

У Републици Срспкој данас је почела исплата накнаде за 14.907 одликованих бораца за 2018. годину и за ове намјене биће укупно исплаћено 3.559.761 КМ, рекао је министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић.

Након посјете ратним војним инвалидима и породицама погинулих бораца који се налазе на рехабилитацији у Бањи "Слатина", општина Лакташи, Милуновић је новинарима рекао да је законска обавеза за ову исплату да се врши у посљедњем кварталу текуће за претходну годину.

Он је навео да се тренутно у тој бањи на рехабилитацији налази 25 ратних војних инвалида.

"Ово је редован програм бањске рехабилитације који спроводи Влада Српске преко ресорног министарства. У овој години обезбијеђена су средства од 300.000 КМ за укупну бањску рехабилитацију 600 ратних војних инвалида и породица погинулих бораца", рекао је Милуновић.

Он је нагласио да је презадовољан условима боравка ратних војних инвалида у тој установи, као и стручношћу и љубазношћу запослених.

Милуновић је додао да је Бања "Слатина" уозоран колектив који запошљава 917 радника и који све своје обавезе према радницима измирује на вријеме.

Предсједник Савеза ратних војних инвалида Републике Српске Драган Врховац рекао је новинарима да је задовољан условима, смјештајем и лијечењем ратних војних инвалида у овој здравственој установи.

Он је изразио очекивање да ће и у идућој години бити настављен програм лијечења ратних војних инвалида и породица погинулих бораца.

Начелник Одјељења за балнеологију и медицинску рехабилитацију у овој бањи Драгана Јанковић рекла је да у овој здравственој установи тренутно борави 25 ратних војних инвалида док је љетос боравила група од 250 ратних војних инвалида. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.