Sign In

Oбиљежено 27 година од формирања Друге крајишке бригаде ВРС

Објављено:

​ У Меморијалном центру на Раковачким барама код Бањалуке данас је обиљежено 27. година од формирања Друге крајишке бригаде, једне од славних јединица Војске Републике Српске.
Обиљежавање Дана ове јединице, чији ратни пут је трајао више од 1.600 дана, почео је дочеком ратне заставе, свечаним постројавањем и смотром преживјелих бораца ове јединице, коју је извршио ратни командант бригаде Милорад Савић Чича. 

Министар рада и борачко-инвалидске заштите др Миленко Савановић, који је присуствовао свечаности, рекао је да су институције Српске свјесне тога да је потребно учинити све како би борачким категоријама био обезбијеђен бољи и одржив живот. 

"Српска је свјесна тога и чини све што може и будите сигурни да ћемо у наредном периоду, сходно економској моћи, повећати могућности и начин да тај одржив живот буде бољи", рекао је Савановић. 

Он је додао да ће до краја бити завршена реализација програма стамбеног збрињавања породица погинулих и ратних војних инвалида, који је, како је рекао, углавном проведен, као и да ће бити побољшана примања за борачке категорије, као што су борачки додатак, инвалиднине и све што тој категорији припада по Закону о правима бораца. 

"Са овог мјеста шаљем поруку свима онима који би се на неки начин играли са Републиком Српском да то не чине јер је она колосално дјело свих оних који су страдали у одбрамбено-отаџбинском рату", истакао је Савановић. 

Говорећи о Другој крајишкој бригади, Савановић је истакао да је то бригада која је прешла један величанствен пут стварајући Српску и која је на многим ратиштима дала немјерљив допринос уз велики број жртава. ​​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.