Sign In

Дигиталне радничке картице до краја године

Објављено:

​Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић најавио је да ће до краја године бити уведене дигиталне радничке картице да би се послодавци онемогућили да лажно пријављују раднике, те обавезали да плаћају обавезе.

Савановић сматра да ће дигиталне радничке картице унаприједити регулативу у овој области, јер постоје несавјесни послодавци који су били спремни да један дан пријаве радника, а да га други дан одјаве, те да се није могло са сигурношћу знати колико је пријављених, а колико непријављених радника.

Он је истакао да је у интересу послодаваца, радника, синдиката и Владе да се уведе ред у систем плаћања доприноса и пријављивања радника, чиме се побољшава и пуњење пензионог и здравственог фонда.

"То је опредјељење Владе још од прије неколико година и ми ћемо, будите сигурни, истрајати на томе" рекао је Савановић новинарима у Станарима.

Савановић је напоменуо да ће дигиталне радничке картице увести Министарство финансија, те да ће тиме бити олакшан и посао инспекцији током контроле.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.