Sign In

Запослено 3.000 дјеце погинулих бораца

Објављено:

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић изјавио је да је посредством Програма запошљавања овог министарства у Републици Српској до сада запослено 3.000 дјеце погинулих бораца, док је приправнички стаж у овој години обезбијеђен за 120 дјеце.
Милуновић је рекао да се на Бироу за запошљавање Републике Српске налази 794 дјеце погинулих бораца, који морају да буду брига институција Српске и локалних заједница.
"Локалне заједнице морају учинити максималне напоре да они имају приоритет у запошљавању", рекао је Милуновић, који је данас у Бањалуци присуствовао радно-извјештајној сједници Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила.
Милуновић је напоменуо да су први пут уложена већа средства за Акциони план запошљавања и да су у овој години износила више од 30 милиона КМ, док је до сада то било око 15 милиона КМ.
Према његовим ријечима, и наредне године ће за ове потребе бити обезбијеђена велика средства.
Милуновић је истакао вишегодишњу добру сарадњу ресорногминистарства и организација од јавног интереса, проистеклих из обрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, чијих је много приједлога уграђено у Закон о правима бораца, породица погинулих бораца и несталих цивила, али и у многе пројекте.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.