Sign In

Програм стамбеног збрињавања најхуманији програм Владе Српске

Објављено:

Помоћник министра за борачко-инвалидску заштиту Републике Српске Душко Милуновић изјавио је данас да је Програм стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида један од најхуманијих програма које је провела Влада Српске.

"Тај програм траје од 1999. године и од тада је збринуто 8.245 породица, од чега 3.333 у стамбеним јединицама, а остали кроз додјелу неповратних новчаних средстава", изјавио је Милуновић у Козарској Дубици, гдје су данас у улици Мирослава Антића уручени кључеви од стана мајци погинулог борца Војске Републике Српске Миљи Алаша, којој је кућа изгорјела у пожару 2013. године.

Милуновић је додао да су програмом стамбеног збрињавања у Републици Срсјкој обухваћене породице погинулих бораца и ратни војни инвалиди од прве до четврте категорије, те нагласио да се тај програм приводи крају.

"Остало је још 37 породица, а изградња је у току у општинама гдје су станови недостајали и ове године ће тај програм бити завршен", изјавио је Милуновић и навео да је у реализацију тог програма Влада Републике Српске уложила 150 милиона КМ.

"Према програму Владе Републике Српске, у Козарској Дубици је збринуто 75 корисника, од чега 43 стамбеним јединицама и 32 неповратним новчаним средствима", прецизирао је Милуновић.

Он је истакао да је додјелом стана Миљи Алаша, у Козарској Дубци завршен програм стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, у који су Влада Републике Српске и општина Козарска Дубица уложиле око 1,5 милиона КМ.

Седамдесетшестогодишња Миља Алаша из Козарске Дубице, која је у рату, 1992. године изгубила сина, захвалила је данас представницима ресорног министарства и општине, који су јој омогућили да поново живи у властитом стану, који одговара њеним потребама.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.