Sign In

Договорена реконструкција спомен костурнице у Дракулићу

Објављено:

​Министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић разговарао је данас са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем и сарадницима о реконструкцији и изградњи  споменика на подручју града.

 Договорено је да, до краја године, буде реконструисано спомен-обиљежје  у Дракулићу посвећено жртвама геноцида и усташког покоља Срба у том бањалучком насељу, као и у оближњим мјестима Мотике, Шарговац и у руднику Раковац.

 Министар Милуновић је истакао да је Влада Републике Српске спремна да суфинансира реконструкцију овог веома значајног споменика из Другог свјетског рата.

 „Не смијемо дозоволити да геноцид у Дракулићу  буде заборављен.  Наша је обавеза да на  достојанствен начин чувамо сјећање на 2370 српских цивила, које су 7. фебруара 1942.године усташе убиле на монструозан начин, без иједног испаљеног метка" рекао је Милуновић посебно истакавши да је међу мучки убијеним Србима било око 500 дјеце.

 Градоначелник Бањалуке је напоменуо да је идејни пројекат  већ завршен и да ће Град приступити наредним фазама реализацијеовог важног  пројекта.

 На састанку је разговарано и о изградњи Централног споменика борцима погинулим у Одбрамбено-отаџбинском рату Републике Српске, те усаглашено да се интезивно наставе разговори о реализацији овог важног пројекта за Републику Српску који ће достојно чувати помен на све погинуле борце.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.