Sign In

Видовдан - светиња која се мора његовати

Објављено:

​Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић изјавио је вечерас да Видовдан представља светињу која се мора његовати, чувати и преносити младим генерацијама.
"Видовдан је обиљежио комплетну српску историју, од Косовског боја наовамо", рекао је новинарима Милуновић у Кнежици код Козарске Дубице гдје је вечерас одржана манифестација "Видовдански дани Кнешпоља 2019". 

Он је подсјетио на ријечи цара Лазара: "Није важно колика нас сила напада, већ колику светињу бранимо", које су остале покољењима која су се борила у бројним устанцима, ратовима и бунама на овим просторима. 

"Видовданских дана сви треба да се сјећамо јер су то дани којима се велича наша слобода, наша част и догађај који је био инспирација послије Косовског боја свим патриотама које су се, у име свог народа, бориле против окупатора", рекао је Милуновић. 

Милуновић, који је и предсједник Српско-руске заједнице "Завет" у Козарској Дубици, посебно је захвалио руској делегацији која присуствује овим догађајима, као и члановима Мото-клуба "Ноћни вукови" из Републике Српске, Србије, Русије, Бјелорусије, Њемачке, Бугарске и Аустралије. 

Руску делегацију предводи генерал Николај Стасков који је руководио батаљоном који је из Угљевика отишао на Космет и учествовао у догађајима током НАТО бомбардовања 1999. године, о којима је снимљен филм "Балканска међа". 

У оквиру манифестације "Видовдански дани Кнешпоља 2019", вечерас је у Храму Покрова Пресвете Богородице у Кнежици служен молебан за Косово и Метохију. 

У амфитеатру Кнежопољске куће у Кнежици одржан је концерт Ансамбла "Александар Невски" из Бањалуке. 

Манифестацији, коју организује српска православна парохија Кнежица, присуствовао је и министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, те велики број грађана Кнежице и Козарске Дубице.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.