Sign In

Влада предузима мјере да заустави одлазак младих

Објављено:

​Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић истакао је данас да Влада Српске предузима мјере за повећање плата у Српској и заустављање одласка младих људи. 
"Болна тема у нашем друштву јесте одлазак младих. Зато Влада Републике Српске чини све да ово буде заустављено, јер је сет закона већ ступио на снагу, а у припреми су закон о подстицајима, закон о инспекцијама, као и законска рјешења у областима рада и запошљавања", рекао је новинарима Милуновић на конференцији о теми "Веће плате и бољи услови рада за опстанак радника у Републици Српској".

Он је оцијенио да је од изузетног значаја што плате у Српској расту и да је просјечна плата први пут на нивоу оне у Федерацији БиХ и износи 910 КМ. 
"Важно је што је повећана и најнижа плата на 450 КМ, а предузећемо мјере да до краја ове године буде још повећана", додао је Милуновић и подсјетио да је за запошљавање и самозапошљавање у овој години уложено више од 30 милиона КМ. 

Конференцији, коју је организовао Савез синдиката Републике Српске поводом 27 година рада, присуствовали су и министар енегетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, помоћник министра привреде и предузетништва Велимир Андрић, представници академске и пословне заједнице, Пореске управе и Инспектората Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.