Sign In

Милуновић: За бањску рехабилитацију досад издвојено 3,8 милиона КМ

Објављено:

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић изјавио је да је ресорно министарство за реализацију Програма бањске рехабилитације ратних војних инвалида и породица погинулих у Републици Српској до сада укупно издвојило 3,8 милиона КМ.
Након посјете ратним војним инвалидима и члановима породица погинулих бораца који се налазе на рехабилитацији у бањи Слатина код Лакташа, Милуновић је рекао новинарима да се сваке године за ове намјене издваја по 300.000 КМ. 

Милуновић је нагласио да сви трошкови бањске рехабилитације ратних војних инвалида и чланова породица погинулих падају на терет ресорног министарства, изузев трошкова превоза ових категорија које сносе општине. 

Он је рекао да је ресорно министарство, по овом програму, до сада на рехабилитацију упутило 7.658 ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца, истичући да ће то бити у континуитету настављено и у наредним годинама. 

Милуновић је истакао да су услови за бањску рехабилитацију у Слатини веома добри и навео да ће ове године на бањску рехабилитацију у ову бању бити упућено 260 од укупно 600 ратних војних инвалида и породица погинулих који су предвиђени за бањску рехабилитацију ове године. 

Он је подсјетио да се према Програму ресорног министарства од 2006. године ратни војни инвалиди и породице погинулих бораца упућују на бањску рехабилитацију и да је до сада то било у два Центра за рехабилитацију у Теслићу и Дворовима код Бијељине, док је ове године проширено на још два центра - Козарску Дубицу и Слатину. 

"Наш циљ је да проширимо рехабилитацију на више рехабилитационих центара. Задовољан сам чињеницом што све више наших бањских љечилишта има веома добре услове за боравак и лијечење", навео је Милуновић. 

Милуновић је напоменуо да је Центар за рехабилитацију у Слатини посебан јер је у потпуности у јавном власништву и запошљава 882 радника, те испуњава све своје обавезе према радницима. 

"Овај Центар има суфицит у пословању, што је посебно важно за истаћи и треба представљати узор свим колективима који су у власништву државе", закључио је Милуновић. 

Ратни војни инвалид из Добоја Петар Симић рекао је новинарима да су услови боравка и лијечења ратних војних инвалида у овом Центру веома добри. 

"Рехабилитација у овом центру добро дође у оквиру редовног лијечења и ово нам дође као неки поклон од ресорног министарства", истакао је Симић.​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.