Sign In

Нераскидиве везе са Русијом

Објављено:

​Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић присуствовао је синоћ у Културном центру "УДАС" у Бањалуци отварању изложбе икона "Руско чудо" и "Свети заштитници руске земље".

Изложбу је отворио амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов рекавши да је изложба доказ успјешног односа Русије и Републике Српске. 

Милуновић  је, овом приликом, нагласио да је "Руско чудо" изложба која представља музејски комплекс "Коломенско" и тиче се дрвене палате цара Алексеја Михајловича, другог цара из династије Романов, изграђене 1667. године недалеко од Москве. 

"Изложба `Свети заштитници руске земље` садржи фоторепродукције икона светаца заштитника руске земље којима се Руси вијековима моле за своју отаџбину. Драго ми је што је ова изложба код нас дошла из Русије, јер српски и руски народ имају нераскидиве везе", рекао је Милуновић. 

Амбасадор Русије је истакао да изложба говори о историји Русије и словенских народа. Наши односи са Републиком Српском, као дијелом БиХ, су успјешни и добро се развијају.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.