Sign In

До 2020. завршити процес запошљавања

Објављено:

​Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић изјавио је данас у Бањалуци да би процес запошљавања дјеце из борачких категорија требало да буде завршен до 2020. године, те да их је на евиденцији незапослених остало још 1.036.

"До сада смо запослили више од 4.000 дјеце борачких категорија, а у овој години смо издвојили 10 милиона КМ за њихово запошљавање", рекао је Савановић, након састанка са делегацијом Републичке организације заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Он је истакао да ресорно министарство у континуитету рјешава статусна питања Републичке организације заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

"У Влади Републике Српске смо задовољни спровођењем акционих планова, јер је велики дио дјеце из борачких категотрија запослен. Када је ријеч о стамбеном збрињавању у обавези смо да након љетних одмора донесемо нову уредбу о рјешавању овог питања да би и преостале породице биле збринуте", каже Савановић.

Замјеник предсједника Републичке организације заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић нагласио је да је ова организација задовољна процесом запољшавања дјеце из борачких категорија.

"И даље ће бити настављена реализација Акционог плана за запошљавање и очекујем да до 2020. године буде окончан процес запошљавања дјеце из борачких категорија", рекао је Лазић и напоменуо да ће бити настављено стамбено збрињавање 700 породица погинулих бораца и ратних војних инвалида.

На састанку је било ријечи и о функционисању Републичке организације заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.