Sign In

Округли сто о закону о професионалној рехабилитацији инвалида

Објављено:

​У организацији Министарства рада и борачко инвалидске заштите, у понедељак 09. децембра 2019. године, одржан је округли сто на тему: „Припрема и израда Закона о измјенама и допунама Закона о професионалној рехабилитацији, оспособљавању и запошљавању инвалида".

На округлом столу поред представника министарства у Влади Републике Српске, учешће су узели представници Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида, Главне службе за ревизију јавног сектора Репбулике Српске и репрезентативних инвалидских савеза и удружења.

Повод за одржавање овог Округлог стола је припрема радног материјала Закона о измјенама и допунама Закона о професионалној рехабилитацији, оспособљавању и запошљавању инвалида, а који треба да одговори на изазове у функционисању система професионалне рехабилитације и запошљавања инвалида у Републици Српској.

Након презентације налаза ревизије учинка које је току 2018. године провела Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске и изазова у функционисању Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање разговарано је о потенцијалним измјенама и допунама Закона које ће омогућити стабилност и одрживост система подршке запошљавању инвалида у Републици Српској.

Представници савеза и удружења која окупљају и представљају лица са инвалидитетом изнијели су своје виђења тренутних изазова у функционисању система и предложили конкретна квалитетна рјешења која ће бити размотрена у даљим фазама израде преднацрта Закона.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.