Sign In

Откривено спомен-обиљежје амбасадору Чуркину

Објављено:

​Испред галерије "Кућански" у Источном Сарајеву данас је свечано откривено спомен-обиљежје преминулом руском амбасадору у УН Виталију Чуркину.

Спомен-обиљежје преминулом руском дипломати открили су министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић, министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић, отправник послова Амбасаде Руске Федерације Пјотр Фролов и начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.

Обраћајући се окуљпенима током церемоније откривања спомен-обиљежја руском дипломати Савановић је рекао да је амбасадор Чуркин живот посветио заштити истине и правде у најеминентнијој институцији у свијету - у УН.

Министар Савановић је подсјетио да су Руси кроз историју увијек били уз српски народ, како у Првом свјетском рату, у борби против фашизма, тако и у одбрамбено-отаџбинском рату.

"Различити западни мешетари покушали су да обесправе и понизе један народ и да му импутирају да је геноцидан, што су ноторне глупости. Захваљујући, нажалост, преминулом дипломати, то је све одбачено као ноторне глупости", рекао је Савановић.

На спомен-обиљежју амбасадору Виталију Ивановичу Чуркину у Источном Сарајеву уписан је текст на руском језику "Хвала за Руско не".Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.