Sign In

Парастос поводом страдања Срба у Поткозарју и Пискавици

Објављено:

​У храму Покрова Пресвете Богородице у Поткозарју данас су служени литургија и парастос поводом 76 година од страдања 562 Срба у Поткозарју и Пискавици у Другом свјетском рату.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић рекао је новинарима да је Србе побила клерофашистичка организација Независна Држава Хрватска /НДХ/ чија су зла несхватљивих размјера.

Савановић је истакао да је, након побједе над фашизмом, егзекутор амнестиран стварањем заједничке државе.

Он је додао да се та идеологија пробудила деведесетих година прошлог вијека, када се јавио још и муслимански фактор, ојачан демографском структуром и међународним механизмом са захтјевом да се формира муслиманска држава западно од Дрине, што је у 20. вијеку по трећи пут довело у искушење српски народ.

"Уз подршку народа, политике и војске организовали смо се и створили Републику Српску, дајући огромне жртве", подсјетио је Савановић.

Он је поручио да је Српска једини гарант опстанка Срба на овом простору и да је "сви морају доживљавати унутар структуре своје личности да би биолошки опстали".

"Историја нас учи да морамо бити опрезни и организовани, једиствени и економски јаки да би остали на овом простору, а једина гаранција је јака, снажна и политички уједињена Република Српска", истакао је Савановић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.