Sign In

Прослављена слава цркве у Подрашници

Објављено:

​Представник Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Блашко Каурин честитао је јуче у Подрашници код Мркоњић Града мјештанима славу храма и изразио задовољство што у име министра рада и борачко-инвалидске заштите Миленка Савановића присуствује великом празнику.

"Подрашница је мало мјесто са честитим и поштеним људима. Ова црква, споменик погунулим борцима и Спомен-чесма солунским добровољцима која се налази у порти храма, говоре да су се овдје људи рађали и живјели за слободу", рекао је Каурин.

Он је истакао да се човјек у тешким тренуцима окрећи вјери, њоме храни душу и опстаје као човјек.

"Црква Покрова Пресвете Богородице је доказ наше љубави према вјери и наше уточиште у злим али и добрим временима", истиче Каурин.

У Цркви Покрова Пресвете Богородице у Подрашници код Мркоњић Града свештеници Бихаћко-петровачке епархије поводом славе храма служили су свету литургију.

Након литургије служен је парастос и положено цвијеће на Спомен-обиљежје погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата овог краја.

У парохијској сали је послужена "трпеза љубави", док су у културном дијелу наступали чланови Културно-умјетничког друштва "Петар Први Карађорђевић Мркоњић" из Мркоњић Града.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.