Sign In

Ускоро о коначним рјешењима колективног уговора

Објављено:

​Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је да ће јавност бити упозната о коначним рјешењима општег колективног уговора након што социјални партнери заузму став о усаглашаваном тексту.

"На посљедњем састанку договорили смо да до 20. маја органи наших социјалних партнера заузму став о тексту, а након тога ћемо информисати јавност о садржају и значају општег колективног уговора", рекао је Милуновић новинарима у Градишци након сједнице Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске. 

Он је истакао да су у протеклом периоду вођени интензивни разговори са социјалним партнерима и у кратком периоду одржана четири састанка у вези са потписивањем општег колективног уговора. 

Милуновић каже да су ставови у највећој мјери приближени о најважнијим питањима у општем колективном уговору. 

"Они су били резултат компромиса све три стране у преговорима, и не бих желио да у овом тренутку говорим о коначним рјешењима", навео је Милуновић. 

Он је свим радницима честитао 1. мај, а синдикатима 27 година постојања. 


Сједници Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске присуствовао је и министар енергетике и рударства Петар Ђокић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.