Sign In

Српска реализовала препоруке у оквиру пројекта "ЕСАП"

Објављено:

​Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је Срни да је Српска реализовала препоруке у оквиру пројекта "Платформа за запошљавање и социјална питања".
Милуновић је навео да су у оквиру тог пројекта представници економско-социјалних савјета Србије и Црне Горе вршили процјену рада Економско-социјалног савјета Републике Српске и на основу тога дефинисали двије препоруке које је Српска била обавезна да реализује.

"Ријеч је о унапређењу стања у социјалном дијалогу, те реактивирању сталних радних тијела Економско-социјалног савјета Српске и у суштини обје препоруке су спроведене", навео је Милуновић који у Скопљу учествује на састанку социјално-економских савјета западног Балкана о подстицању трипартитног социјалног дијалога.

Он је додао да је Српска додатно реализовала и препоруку која није била обавезујућа - да омогући формирање економско-социјалних савјета на локалном нивоу, што је, како је нагласио, урађено Законом о измјенама и допунама Закона о Економско-социјалном савјету.

"Мислим да је ово посљедња конференција и да се овим затвара програм `Есап један`, односно платформа за запошљавање и социјална питања, те да ће Европска комисија и Међународна организација рада наставити са пројектом `Есап два`", рекао је Милуновић.

Он је нагласио да ће тај пројекат такође бити веома важан за развијање социјалног дијалога и осталих питања за Балкан и да ће бити подршка.

"Програм `Есап два` још нисмо добили и када будемо видјели његове компоненте, онда ћемо моћи да га прокоментаришемо", рекао је Милуновић.

Састанак у Скопљу одржава се у организацији Европске комисије и Међународне организације рада у оквиру пројекта "Платформа за запошљавање и социјална питања".Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.