Sign In

Српска створена јединством војске, народа и политике

Објављено:

Министар рада и борачко инвлидске заштите Републике Српске Миленко Савановић изјавио је данас да је захваљујући јединству војске, народа и политике, и опредјељењу српског народа да се бори за слободу, створена Република Српска која је верификована Дејтонским споразумом.

"Нажалост у борбама у рату изгубили смо око 23.000 бораца, припадника Војске Републике Српске и полиције. Заједно са страдалим цивилима, имали смо око 30.000 жртава, уз немјерљиво материјално разарање", рекао је Савановић новинарима током Форума бораца организованог поводом 25 година Борачке организације Републике Српске.

Савановић је подсјетио да је 12. маја створена Војска Републике Српске и да су борци кроз борбу дали немјерљив допринос у стварању Српске.

Према његовим ријечима, све досадашње републичке владе су радиле у оквиру својих могућности на побољшању положаја борачких категорија, а у томе се посебно издваја актуелна Влада Српске.

За потребе борачко-инвалидске заштите издваја се око 10 одсто републичког буџета, истакао је Савановић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.