Sign In

Четврти дан посјете Русији - министар Петар Ђокић на прослави 300 година Њижњеновгородског теолошког факултета

Објављено:

​У оквиру четвртог дана посјете Русији, делегација Републике Српске, предвођена министром енергетике и рударства у Влади Републике Српске Петром Ђокићем, присуствовала је у Њижњем Новгороду (Русија) прослави 300 година Њижњеновгородског теолошког факултета.

Свечаности је претходила Света архијерејска литургија у Саборној цркви Светог Благовјерног кнеза Александра Невског, коју је предводио Његово Високопреосвештенство митрополит њижњеновгородски и арзамски Георгије.

Обраћајући се присутнима на овој свечаности и честитајући јубилеј, министар Петар Ђокић је рекао да је за њега велика част да присуствује овом догађају.

"Овдје смо да пружимо подршку, да градимо и јачамо наше односе, и световне и духовне. Руски и српски народ веже богата историја проткана великим страдањима, али и великим успјесима. Увијек смо били заједно и данас смо заједно и вјерујем да ћемо увијек бити. Наша љубав према руском народу и држави је у нашој крви и генима, а у основи свега је оно што нас повезује, а то је наша православна вјера", рекао је министар Ђокић.

Он је нагласио да је Република Српска настала у сложеним околностима, али да је она мјесто гдје се поштују различитости и гдје постоји јединство власти и српске православне цркве.

"То је гаранција мира на нашим просторима, а руски народ је увијек био ту да нам пружи сву потребну помоћ и подршку. Желимо и у будућности да се заједно радујемо новим успјесима и новим великим јубилејима", рекао је министар.

Свечаност је додатно употпунио врхунски наступ нашег хора „Јединство“.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.