Sign In

Конференција за новинаре поводом најаве одржавања "Дана Нижњеновгородске области у Републици Српској"

Објављено:

Министар енергетике и рударства Петар Ђокић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић одржали су данас конференцију за новинаре поводом најаве одржавања "Дана Нижњеновгородске области у Републици Српској".


Mинистар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да ће у Српској од сутра до понедељка, 20. маја, боравити делегација рускe Нижњеновгородскe области, поводом обиљежавања "Дана Нижњеновгородске области у Републици Српској", чији је циљ сарадња и додатно унапређење односа Српске и ове области.

 

Министар Ђокић је истакао да ће делегацију предводити вицегувернер Нижњeг Новгорода Евгениј Љулин и да је за Републику Српску овај догађај од изузетног значаја.

 

"Вјерујем да ће ово бити преломни тренутак наших односа који се заснивају и на Споразуму о економској, културној, научној и туристичкој сарадњи. Циљ нам је да наше добре односе додатно унаприједимо", рекао је министар Ђокић новинарима у Бањалуци.

 

Он је подсетио да је делегација Републике Српске до сада у више наврата боравила у Нижњем Новгороду.

 

Рекао је да је ова област једна од најбогатијих у Русији и да ће делегација, осим Бањалуке, посјетити Приједор и Брчко, што ће додатно унаприједити односе Републике Српске и ове области.

 

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић рекао је да је Влада Републике Српске опредијељена за сарадњу са Русијом, али и осталим земљама.

 

"У Републици Српској ће наредних неколико дана боравити представници компанија, институција и Привредне коморе Нижњег Новгорода. То је од изузетног значаја и потврда је наших одличних односа", рекао је Клокић.

 

Клокић вјерује да ће сарадња Српске и Нижњег Новгорода овом посјетом бити додатно унапређена.


У наредних неколико дана ће, у склопу ове посјете, бити одржан низ догађаја, о чему ће јавност бити благовремено обавијештена.


 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.