Sign In

Министар Петар Ђокић добитник престижне награде „ЕВРОПСКИ НАЈМИНИСТАР 2019“

Објављено:

​Министру енергетике и рударства Републике Српске Петру Ђокићу вечерас је на церемонији 40. избора најменаџера и личности године у Сарајеву уручено признање „ЕВРОПСКИ НАЈМИНИСТАР 2019“, у организацији Дирекције за избор и промоцију најуспјешнијих пословних људи и компанија БиХ, југоисточне и средње Европе.

 

Министру Петру Ђокићу је ова награда додијељена за врхунске резултате у раду и вођењу Министарства правцем развијања и јачања Републике Српске и БиХ на путу ка ЕУ, за изузетан допринос развоју енергетике и рударства, те континуирано залагање за стварање бољег амбијента за бизнис.


Министар Ђокић је рекао да избор за најминистра у југоисточној Европи за њега представља велику част, али и мотив да настави са радом да би Министарство на чијем је челу било још успјешније.


Он је нагласио да ова престижна награда истовремно представља и признање Влади Републике Српске и сарадницима у Министарству енергетике и рударства, као и додатну мотивацију да, у овој и годинама које слиједе, ради још преданије на унапређењу привредног амбијента и инвестиционих активности у Републици Српској.


„Ова награда је својеврсна потврда да смо у обављању тих активности на правом путу“, истакао је министар Ђокић.


Он је нагласио да треба искористити све потенцијале ове земље, којих је много.


Морамо бити свјесни шанси и потенцијала, требамо их искористити и промовисати. Највећи потенцијал ове земље су људи који су спремни да раде и сарађују”, рекао је министар Ђокић.


Он је захвалио организатору манифестације која промовише успјех и сарадњу, која повезује људе из региона и ствара мостове између њих.


„Ово престижно признање представља додатни мотив да подстичем и развијам свјест да свако ко се труди и улаже напор може завриједити пажњу и поштовање оних који гледају са стране. Очигледно је да су људи који воде ову дирекцију анализирали, пратили и оцјењивали рад свих нас који смо у јавном послу”, нагласио је министар.


Предсједник Организационог одбора Дирекције и предсједник Управе Агенције „Еуроменаџер” из Сарајева Пане Шкрбић рекао је да вечерашња церемонија избора најменаџера и личности године показује да часопис „Еуроменаџер” са устаљеним правилима за избор на најбољи начин промовише резултате и квалитет.


„За 40 избора никада нисмо мијењали правила и критеријуме за избор најличности, најменаџера. Постоји 10 основних захтјева и квалитета које менаџери или личности из свијета бизниса или политике морају испунити да би их неко предложио за најличност", навео је Шкрбић.


Oсим 20 награда за област бизниса, признања су додијељена и људима који нису директно у бизнису, али имају значајан утицај на стварање амбијента за бизнис развојем науке, културе, информисања и спорта.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.