Sign In

Министар Петар Ђокић разговарао са генералним директором компаније „О`КЕИ“ из Русије

Објављено:

Министар енергетике и рударства Петар Ђокић састао се данас, у свом кабинету, са генералним директором компаније „О`КЕИ“ из Русије Армином Бургером.

 

Учесници састанка су разговарали о могућности сарадње у области прерађивачке и прехрамбене индустрије и могућностима инвестирања у Републику Српску.

 

Током састанка је истакнуто да је циљ ове компаније да додатно развије привредну сарадњу Русије и Републике Српске и омогући проширење трговинске размјене ове двије земље. Представници компаније „О`КЕИ“ изразили су спремност да инвестирају и у проширење капацитета производних погона развијених привредних грана у Републици Српској.

 

Компанија „О`КЕИ“ је четврта трговинска мрежа у Русији, која у свом власништву има 85 супермаркета и 75 хипермаркета. Компанија запошљава 25 000 радника и остварује промет у износу од 3 милијарде еура годишње.

 

Састанку су присуствовали и помоћник министра пољоприведе Републике Српске Мирослав Бојић, савјетник за међународно пословање и стране инвестиције Драшко Аћимовић и Младен Касагић, генерални директор компаније Neumanpartners Consulting, која се бави инвестирањем у области индустрије и енергетике.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.