Sign In

Министар Петар Ђокић разговарао са првим замјеником високог представника у БиХ и супервизором за Дистрикт Брчко Мајклом Скенланом

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у свом кабинету са првим замјеником високог представника у БиХ и супервизором за Дистрикт Брчко Мајклом Скенланом /Michael Scanlan/.


Током састанка је разговарано о актуелној економској ситуацији у земљи, о начинима унапређења пословног амбијента и привлачењу страних инвестиција.


Учесници састанка су се сложили да Република Српска треба да искористи богате потенцијале и шансе којима располаже и да се једино вођењем конструктивних политика може доћи до правих рјешења.


На састанку је истакнута важност привлачења страних инвестиција и стављања свих расположивих ресурса и капацитета у функцију будућег развоја и просперитета.


Министар Ђокић је истакао да се питање економског развоја не може одвојити од питања промоције потенцијала и искориштавања свих развојних шанси којим земља располаже, што подразумијева добро промишљен и дугорочан план.


Први замјеник Мајкл Скенлан се захвалио министру Ђокићу на активном ангажовању и напорима које чини на унапређењу пословног амбијента како у Републици Српској, тако и у Дистрикту Брчко.


Осврћући се на питање развоја Дистрикта Брчко, Скенлан је истакао да су предуслови за даљи развој повољна пословна клима, предвидивост и сигурност у пословању, добра и транспарентна управа, брзе инфраструктурне промјене, као и проналажење дугорочног рјешења за снабдијевање електричном енергијом.


Састанку су присуствовале и замјеник високог представника и шеф ОХР-а у Бањалуци амбасадорка Маријана Берец и економски савјетник Амела Крехо.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.