Sign In

Министар Петар Ђокић разговарао са представницима привредног друштва ArcelorMittal Приједор д.о.о Приједор

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић,  министар финансија Зора Видовић и директор Пореске управе Горан Маричић разговарали су данас са представницима привредног друштва ArcelorMittal Приједор д.о.о Приједор, као и предсједником синдиката овог привредног друштва. Састанку је присуствовао и директор Рудника жељезне руде /РЖР/ „Љубија“ а.д. Приједор Станко Вујковић.


На састанку је било ријечи о текућим питањима везаним за пословање овог привредног друштва, а у циљу њиховог коначног рјешавања. Сви учесници састанка су изразили жељу и вољу да, кроз конструктиван дијалог, пронађу рјешење свих отворених питања.


Речено је да је Влада Републике Српске посветила максималну пажњу и уложила максималан напор како би убрзала рјешавање свих отворених питања и да је крајњи циљ осигурање рударских активности, производње и перспективе живота за људе, како у граду Приједору, тако и у цијелој Републици Српској.


Наглашено је да се све активности морају водити у складу са законима Републике Српске и на транспарентан и конкурентан начин.


С тим у вези, на састанку је договорено да ће Пореска управа, заједно са ArcelorMittal Приједор, у најкраћем временском периоду, у складу са законским овлаштењима и у интересу и циљу убрзаног рјешавања отворених питања и проблематике везане за пословање привредног друштва ArcelorMittal Приједор, извршити анализу и примјену позитивних прописа Републике Српске који се односе на обрачун пореза.

 

Представници Владе Републике Српске су изразили очекивање да ће компанија ArcelorMittal повући најављену одлуку о отпуштању радника, која је веома штетна како за град Приједор, тако и за Републику Српску у цјелини.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.