Sign In

Министар Петар Ђокић разговарао у Бања Луци са амбасадором Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ Њ.Е. Метјуом Филдом

Објављено:

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Бања Луци са амбасадором Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ Њ.Е. Метјуом Филдом.

Током састанка разговарано је о текућим економским и политичким темама у Републици Српској, као и о сарадњи коју је Република Српска, као и само Министарство, до сада остварило са амбасадом.

Учесници састанка су истакли важност досадашње, као и будуће сарадње на разним пројектима, нарочито у областима енергетике, рударства и управљања минералним ресурсима, који имају за циљ стварање повољнијег пословног окружења и привлачење страних инвестиција.

„Наша досадашња сарадња је била изузетно успјешна и од великог значаја за Републику Српску, посебно у погледу израде Стратегије развоја енергетике Републике Српске до 2035. године, као и израде Студије реструктурирања оператора дистрибутивног система и снабдијевања“, рекао је том приликом министар Ђокић.

Такође, министар Ђокић је нагласио да је, у циљу просперитета земље, најбитније пружити несебичну подршку цјелокупном напретку и развоју земље, као и подстаћи дијалог међу народима.

Британски амбасадор је захвалио министру Ђокићу на одличној сарадњи на изради Енергетске стратегије Републике Српске и Оквирне енергетске стратегије за БиХ, те исказао очекивање да ће ови стратешки документи омогућити привлачење инвестиција у енергетски сектор, примарно кроз Инвестициони оквир за Западни Балкан.

Амбасадор је исказао спремност за наставак сарадње на пројекту израде Студије реструктурирања оператора дистрибутивног система и снабдијевања.

 

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.