Sign In

ЦИЈЕНА ГОРИВА У БиХ РЕАЛНО ОПТЕРЕЋЕНА ДОДАТНИМ ДАЖБИНАМА

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да је цијена горива у БиХ реално оптерећена додатним дажбинама, те сматра да она може бити смањена.

Министар Ђокић је појаснио да треба озбиљно анализирати које би дажбине могле бити смањене путем политике коју треба да проводе надлежна министарства задужена за област трговине.

Према његовим ријечима, Министарство спољне трговине и економских односа БиХ и ентитетска министарства треба да координирају активности и утичу на све дистрибутере у БиХ да цијене уједначе, ставе под контролу и смање.

"Мислим да се оне могу смањити с тим да се кључне одлуке које су раније донесене и у функцији су подршке развоју инфраструктуре у области саобраћаја не треба доводити у питање, али има других намета који се могу смањити", рекао је министар Ђокић, коментаришући најављене протесте возача у БиХ због повећања цијене горива.

Он је указао и на потребу контроле политике цијена и политике увоза горива, те истакао како се у БиХ пуно тога увози на начине за које неки говоре да је то спорног квалитета.

Министар Ђокић сматра да због тога треба појачати улогу свих контролних органа и свих органа задужених за трговину. 

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.