Sign In

ДРВОПРЕРАЂИВАЧКА ИНДУСТРИЈА ИЗ ГОДИНЕ У ГОДИНУ БИЉЕЖИ СТОПУ РАСТА

Објављено:

Дрвопрерађивачка индустрија у Републици Српској из године у годину биљежи стопу раста, а најважнији показатељ је стално повећање вриједности производње, те обим извоза, оцијенио је министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић. Он је у Градишци рекао да је покривеност увоза извозом у овој области 470 одсто, што је идеална остварена вриједност.

Министар је нагласио да је то резултат бројних мјера и политике коју је водила Влада са дрвопрерађивачима.

"Не желимо на томе стати, желимо помагати да та производња буде још већа, вреднија и да се извоз повећа", додао је министар Ђокић.

Према његовим ријечима, нека шумска газдинства послују са губитком, али је најважније да "Шуме Републике Српске" послују позитивно.

"Оне ће и ове године имати позитиван финансијски резултат, што је за нас јако важна чињеница. То је резултат марљивог рада, посвећености менаџмента посљедњих неколико година", навео је министар Ђокић.

Министар Ђокић је истакао да су "Шуме Српске" из предузећа које је неколико година било губиташ, постале предузеће које послује позитивно захваљујући менаџменту и Влади која је заједно са њима проналазила начин како да дођу до тога.

Он је додао да руководиоци у јавном сектору чија предузећа послују са губитком морају очекивати да ће бити смијењени.

Министар Ђокић је нагласио да је то став владајуће коалиције, али и његов лични став.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.