Sign In

ИСKАЗАН ИНТЕРЕС ЗА ИЗГРАДЊУ ЦЕМЕНТАРЕ У СРПСKОЈ

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да су представници италијанске компаније која се бави организацијом производње цемента исказали интерес за улагања у Републици Српској и изградњу цементаре.

"Увјерен сам да имају озбиљан интерес и очекујем да ће то бити инвестиција која ће се озбиљно разматрати у оквиру њиховог холдинга, те да ће, у зависности од услова који код нас постоје, донијети позитивну одлуку о изградњи цементаре у Српској", навео је министар Ђокић, који борави у дводневној посјети италијанској покрајини Фрулија-Венеција-Ђулија.

Након састанка са привредницима, представницима више привредних комора, привредних друштава и агенција које се баве организацијом и повезивањем различитих привредних структура од Италије ка другим подручјима, министар Ђокић је изразио задовољство исказаним интересовањем за улагања у Републику Српску.

"Представили смо све оно што је важно за Српску, те очекујем да ће врло брзо услиједити неколико веома значајних посјета које би могле, осим у изградњу цементаре, омогућити и улагања у области машино и металопрераде, затим у области дрвопрерађивачке индустрије и индустрије текстила, коже и обуће", нагласио је министар Ђокић.

Он је посјету Италији оцијенио као изузетно продуктивну и значајну за Српску, како у погледу отварања приступа домаћим компанијама италијанском тржишту, тако и стварању интереса за инвестирање у Републику Српску.

"За нас је од изузетног значаја да имамо нове инвестиције у Републици Српској, да стварамо нову вриједност и да на тај начин отварамо нова радна мјеста", каже министар Ђокић.

Он је са делегацијом Српске јуче и данас боравио у дводневној посјети италијанској покрајини Фрулија-Венеција-Ђулија.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.