Sign In

Подржати инвестиције

Објављено:

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић поручио је данас на отварању Међународног сајма некретнина и инвестиција у Бањалуци да је циљ Српске да снажно подржи инвестиционе активности у свим областима, гдје год је могуће.

"Некретнине су једна изузетно важна област у којој се заједничким активностима инвеститора и институција власти може доћи до нових резултата", рекао је министар Ђокић новинарима након што је отворио ову дводневну манифестацију на којој учествује више од 50 домаћих и иностраних излагача - привредних субјеката, установа, институција и локалних заједница.

Он је нагласио потребу снажнијег покретања активности промета некретнина с циљем даљег развоја.

Министар Ђокић је појаснио да се то не односи на некретнине којима би се подстакла грађевинска активност, која у томе има највидљивији ефекат, него да циљ промета некретнина подстакне разне видове пословних иницијатива, нових инвестиција у локалне заједнице и разне индустријске секторе.

"Вјерујем да је овај сајам тако идејно и замишљен и видимо да кроз бројне излагаче убрзавамо активности подршке развоју тржишта некретнина и инвестирања", истакао је министар Ђокић.

Он је рекао и да ће општине из Српске препознати значај овог сајма и да ће промовисати и привући пажњу потенцијалних инвеститора.

Министар Ђокић каже и да се оваквом пословном идејом Бањалука приближава модерном свијету, као и великим свјетским метрополама које од раније организују овакве сајмове.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.