Sign In

Министар Петар Ђокић - успјешна реформа и инвестиције у електроенергетском сектору

Објављено:

Министар енергетике и рударства Петар Ђокић боравио је данас у Бијељини, гдје је присуствовао обиљежавању крсне славе предузећа "Електро-Бијељина" - Светог пророка Илије.

Министар је том приликом изјавио да реформа и нове инвестиције у електроенергетском сектору стварају услове за велике резултате у овој области која треба да буде носилац развоја Српске.

"У овој ће се години видјети принос у буџет Републике Српске по том основу, који ће увећати вриједност бруто домаћег производа. Врло је значајно да сви запослени у електроенергетском сектору схвате значај велике реформе и дају свој допринос њеном успјеху", рекао је Ђокић на

Он је истакао да ће реформа обезбиједити и сигурност и квалитет у испоруци електричне енергије, на задовољство грађана и привреде у Српској. 

"Назад се не може, него напријед морамо и морамо електроенергетски сектор искористити на најбољи начин како би био носилац економског раста и развоја Републике Српске", поручио је министар Ђокић.

Kао најважније пројекте који су у току министар Ђокић је навео градњу хидроелектране "Дабар" вриједности 600 милиона евра и хидроелектране "Бук Бијела" вриједности 200 милиона евра, која се реализује заједно са "Електропривредом" Србије, а ускоро почиње и изградња хидроелектрана на ријеци Бистрици, вриједних 100 милиона евра, соларне електране у Требињу велике снаге и вјетроелектране код Берковића.

Министар је рекао да ће до краја године бити усвојен нови закон о обновљивим изворима енергије, који ће осигурати квалитетнији обим подстицаја у овај сектор.

Министар је такође похвалио рад новог директора "Електро-Бијељине" Марка Михајловића и овог предузећа, које је једно од већих електродистрибутивних предузећа у Републици Српској након проведеног организационог реструктурисања електроенергетског система.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.