Sign In

Министар Петар Ђокић учествује на Свјетском конгресу предузетника у Скопљу

Објављено:

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић учествује на Свјетском конгресу предузетника, који се одржава у Скопљу, Сјеверна Македонија, под високим покровитељством Владе Републике Сјеверне Македоније.

Министар Ђокић се том приликом обратио учесницима Конгреса. Том приликом je истакао да Република Српска тежи да оствари што боље економске резултате и да су и до сада постигнути озбиљни резултати.

„Република Српска је мјесто гдје се у посљедњих 6 година инвестирало више од 2 милијарде марака капитала и то највећим дијелом у области енергетике и инфраструктуре. Максимално дјелујемо и на уређењу законодавства које креирамо да буде стимулативно за свакога ко жели да инвестира у Републику Српску тј. у БиХ у цјелиnи“, истакао је министар Ђокић.

На Конгресу учествује око 500 предузетника, истакнутих академика и научника, представника владиног и невладиног сектора. Главни циљ догађаја је јачање сарадње са посебним освртом на оснаживање комерцијалних и економских веза, као и промовисање инвестиционих потенцијала земаља учесница.

„Поштујући основни циљ овог скупа, а то је да радимо и доприносимо повезивању инвестиција и свеукупно економија држава у нашем региону, морам да истакнем да ми са Србијом имамо изванредну сарадњу, да радимо на додатном развоју сарадње са Републиком Хрватском и, имајући то у виду, значај оваквих конференција је јачи, јер знамо да овакви скупови подстичу дијалог и представљају различита искуства која могу дати снажан допринос квалитетнијем и бржем повезивању држава и народа овог региона“, нагласио је министар Ђокић. 

Министар је истакао да Република Српска у енергетици види један од најважнијих стубова развоја, те да у области економије биљежи раст од 3,2 %. 

Конгрес у Скопљу се одржава у периоду од 16. до 18. октобра 2019. године, а министру Петру Ђокићу ће вечерас (17.10.2019.године) бити уручена престижна интернационална награда и признање које се додјељује заједницама и институцијама са извршним овлаштењима за креирање доброг амбијента за развој пословне климе и предузетништва у средњој и југоисточној Европи „GLOBALLOCAL“.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.