Sign In

Министру Петру Ђокићу уручена престижна интернационална награда "GLOBALLOCAL"

Објављено:

​Министру енергетике и рударства Републике Српске Петру Ђокићу је, у оквиру Свјетског конгреса предузетника, који се одржава у Скопљу, уручена престижна интернационална награда и признање, које се додјељује заједницама и институцијама са извршним овлаштењима за креирање доброг амбијента за развој пословне климе и предузетништва у средњој и југоисточној Европи „GLOBALLOCAL“.

Награду и признање „GLOBALLOCAL“ додjељују Међународни економски форум „ПЕРСПЕКТИВЕ“ и независни Међународни комитет за додјелу награда „GLOBALLOCAL“, који чини осамнаест експерата из девет земаља из области економије, маркетинга, менаџмента, финансија, социологије, предузетништва, права, архитектуре, екологије, локалног и регионалног развоја те других релевантних наука и дисциплина.

Министарство енергетике и рударства Републике Српске, на челу са министром Петром Ђокићем, је предложено за добијање ове награде и оно што је посебно истакнуто приликом кандидовања јесте то да Министарство енергетике и рударства Републике Српске досљедно ради на реализацији Стратегије развоја енергетике Републике Српске до 2035. године и да се максимално залаже да охрабри инвеститоре да инвестирају у енергетски и рударски сектор, што је несумљиво од великог стратешког значаја, како за локалне заједнице и њене грађане, тако и за цијелу Републику Српску и регион.

У Одлуци Међународног комитета за додјелу награде, поред осталог, стоји: „Награда и признање „GLOBALLOCAL“ јавним институцијама са извршним овлашћењима за креирање доброг амбијента за развој предузетништва у средњој и југоисточној Еуропи додјељује се посебно успјешним институцијама, које су у изазовима новог динамичког и захтјевнијег времена, оригиналним рјешењима и креативним мјерама, значајно унаприједиле амбијент за убрзанији и одрживи развој пословне климе и предузетништва - као темеља развоја локалне заједнице и њених грађана“.

Министар Ђокић је рекао да је признање које му је додијељено веома значајно за Републику Српску, јер су примјећени напори Владе на креирању амбијента за развој предузетништва.

Истакао је да је од великог значаја не само за Српску, него за сваку државу, регију или општину који су добијали ово признање да неко прати и препознаје рад усмјерен ка афирмацији предузетништва и развоју пословног амбијента.

„То је политика Владе Српске. Ово је признање прије свега Влади, али и Министарству енергетике и рударства и мојим сарадницима. Веома сам радостан због тога што је Министарство енергетике и рударства добило овако високо признање“, рекао је министар Ђокић.

Он је оцијенио да је за Републику Српску веома значајно да је била јасно видљива на једном тако важном догађају као што је Свјетски конгрес предузетника.

„Имао сам прилику да говорим на скупу и да представим Републику Српску и оно што смо учинили, али више сам говорио о ономе што је будућност и настојањима да унаприједимо пословни амбијент и створимо предуслове за бржи економски раст и развој“, нагласио је министар Ђокић.

Он је оцијенио да је представљање на оваквим скуповима веома значајно за јачање повјерења у Републику Српску, али и због контаката са веома значајним људима који могу да допринесу стварању бољег пословног амбијента у Републици Српској.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.