Sign In

Министар Ђокић на промоцији донације мобилног тунела за дезинфекцију у УКЦ-у

Објављено:

Mинистар Петар Ђокић присуствовао је данас промоцији донације мобилног тунела за дезинфекцију, који је привредно друштво "Космос" произвело и донирало УКЦ-у Бања Лука.

Промоција је одржана испред Ургентног центра УКЦ Бања Лука.
Вриједност ове донације је 20 000 КМ, а ријеч је о производу који посједује све техничке каратеристике и СЕ знак да може да се пласира и на инострано тржиште.

Министар је оцијенио да је ова донација веома значајна, поготово у периоду борбе против вируса корона, са којом се суочавамо. Истакао је да је привредно друштво "Космос" тиме показало да је способно и да има знања да произведе један овакав производ , што је веома значајно са аспекта развоја домаће производње и пласирања наших производа на страна тржишта. Изразио је велико задовољство тиме што "Космос" ради и послује добро, иако су раније многи отписали ово привредно друштво.

Министар Ђокић је рекао да су здравствени радници хероји који су дали немјерљив допринос у борби против вируса корона за здравље и животе људи.

"Опредијелили смо се да тунел донирамо УКЦ-у да бисмо показали солидарност са здравственим радницима. Тунел је резултат рада домаћих стручњака у сарадњи са Владом Српске која показује друштвену одговорност", рекао је министар.

Тунел ради на принципу сензора и у цјелости дезинфикује лица која пролазе кроз њега. Постављен је испред сјеверног крила УКЦ -а и служиће за дезинфекцију лица која ту улазе у УКЦ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.